Mexicansk mini agurk indtager udestuen

Jeg har haft en sjov plante i min udestue i år. Den hedder Mexicansk miniagurk. Hele planten har en frisk, lidt citronagtig mild duft. Det er en klatreplante, og den har god fart på. Den har dækket en stor del af hjørnet i udestuen og sætter lange skud. Jeg har bare ladet den vokse løs, da jeg gerne vil ha noget der så lidt frodigt ud i udestuen. Det kan være lidt et problem, da der bliver meget varmt om dagen når der er sol på, men den har klaret det fint. Der har ikke, som lovet, været ret mange frugter, højst en fem stykker, men jeg har heller ikke beskåret den overhovedet. Den den har hele tiden været fin grøn, Men nu her sidst i september er den ved at se lidt træt ud og jeg tager den snart væk. Jeg har haft den i en selvvandende beholder med to potter sammen med en duftpelargonia, en pletter i luften og en lykkekløver. Alle har vokset fint og har haft glæde af rigeligt vand tror jeg. 

På frøposen står der:  sætter mange små ca 2 cm stribede grønne frugter der har en lidt syrlig smag. Skal knibes som en almindelig agurk dvs sideskud kappes efter 2-3 blade. Skal ha god jord og sol og varme.

Jeg har også haft nogle planter i drivhuset. Da jeg tømte potterne, var der et par tykke rødder/knolde, som jeg prøver at gemme i garagen. Jeg ved ikke om de kan overvintre, men nu prøver jeg at se hvordan det går.

En mini agurkerod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *