Mød min frodige køkkenhave

Køkkenhaven består af tre bede ca 5 x 1,2 meter omkranset af fliser sat på højkant og flisegange.

Af grøntsager har jeg gerne kartofler, ærter, løg, persille, hvidløg og rødbeder.

Der er fastboende ribs, solbær, rabarber, asparges og en kæmpe bronzefennikel. Der er en akebia der vokser op af en stolpe. Den hører ikke rigtig til her, men den giver lidt fint skygge for noget af drivhuset. 

Der er mange selvsåede riddersporer, morgenfrue, citronmelisse, judaspenge, isop og der er diverse stiklinger og planter jeg lige har parkeret der indtil videre, feks en ligusterstikling jeg har opstammet og som nu står med en fin kugle. 

I den ene ene er køkkenhaven afgrænset af to espalierede frugttræer, et Discovery æbletræ og et Clara Friis pæretræ. I år er første år hvor der var pærer på, så det var meget spændende. Det blev dog kun til en enkelt, de andre faldt ned. 

I den anden ende ligger drivhuset, hvor jeg har lidt forskellige tomater, et par agurker, basilikum, peber og chili. I år har jeg afprøvet en mexicansk miniagurk. Læs mere i tidligere indlæg. Jeg har også prøvet melon og så har jeg jo de fire vagteldamer og deres Hansemand II gående. 

Hvert år kommer køkkenhaven til at blive lidt overvældende. Det hele kommer altid til at fylde mere end tiltænkt, så jeg dårligt kan komme igennem gangene. Jeg prøver at luge lidt ud om foråret, men jeg vil jo også gerne ha der er lidt blomster og det er godt for insekterne. 

Frodigt ser det i hvert fald ud. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *