Om min dejlige have

Vi flyttede hertil i november 2002. Huset er 145 kvm + 25 kvm udestue og fra 1975. Grunden 786 kvm. Der er en garage på 50 kvm og et drivhus på 8,8 kvm, så selve haven incl. køkkenhave og småbede rundt om huset, er vel omkring 400 kvm Det er sådan de størrelser jeg opererer på.

Det første år gjorde vi ikke så meget. Der var mange træer på grunden. Grantræer, kæmpestore thuja, bambus, birk, løn og mange flere. Der var nok plantet en masse små søde træer samtidig med at huset blev bygget. Det var nu blevet lidt voldsomt til denne størrelse have, så i årene efter fik vi tyndet godt ud.

Jeg har tilført rigtig mange planter og gravet ud til mange bede. Haven bærer præg af, at jeg godt kan lide forskellige planter. Jeg elsker at gå på plantemarkeder og kan ikke la være med at købe nyt.  Haven kan nok virke lidt rodet og uden plan, men jeg elsker den. Jeg flytter tit rundt på planter, deler dem eller føjer nye til og der bliver også lavet nye bede. De fleste er ret små men det gør ikke mig noget. Det hænder også at to bede bliver slået sammen. Det er feks når min mand bliver træt af at gå rundt og rundt når han slår græs. 

Ja, så sådan udvikler haven sig hele tiden og det er det jeg synes er skønt. Der er hele tiden nye tanker og ideer og jeg bliver aldrig træt af at rode rundt derude.