Komposten driller

Jeg har altid synes det er lidt besværligt med kompost, men jeg synes også det er skørt at køre det hele væk, når nu mit haveaffald kunne blive det skønneste muld. Sådan går det bare ikke altid eller det går måske bare for langsomt? 

Jeg har en stor kegleformet beholder som jeg har haft i mange år. Jeg synes ofte det er for vådt, i hvert fald i foråret når jeg skal tømme den. Det er ret sammenpakket i bunden og i toppen er det stadig meget uomsat. Det nederste får jeg gerne lagt ud i nogle bede, men det er ikke helt som jeg ønsker. 
Jeg kommer alt haveaffald heri (undtagen ukrudt) og affald fra køkkenet (frugt og grønt, kaffegrums, teblade o.lign.)

Jeg har også to firkantede beholdere med låg, købt for et par år siden. Jeg synes ikke der er så meget omsætning i dem. Det virker for tørt altsammen. Fra vagtlerne i drivhuset kommer der en del halm. Sidste år blev det puttet i en af de firkantede. I den anden firkantede kom der lidt rester fra den store kegleformede og en masse visne blade. 

Det var nu hen i midten af april, lunt og fint, så jeg måtte igang. Den ene firkantede med halm var stadig bare halm. I den anden var der lidt godt i bunden. Sådan lidt bladmuld agtigt, så det kom i hyldebedet. I den store kegle var det megavådt og sammenpresset og ikke særlig muldet. Jeg tog det hele fra keglen og flyttede til den nu tomme firkantede og blandede med lag af halm fra den anden. Nu håber jeg så at det kan blive til noget godt til næste forår. Ellers ryger de snart ud allesammen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *