Barberkost

Barberkost er en ny plante hos mig. Jeg købte den i efteråret. Den hedder Scadoxus multiflorus og har flere danske navne: barberkost, blodblomst, malerkost, kometblomst. Det er måske nok forskellige planter, men det er ret svært at finde rundt i.

Den stod rigtig længe med en flot rød og meget særpræget blomst. Senere kom en lidt prikket stængel med 5 store grønne blade i toppen frem.

I vinteren kom den ind og stå i vindueskarmen og blomsterstanden visnede, og da jeg så der var to runde røde frugter på, lod jeg dem sidde. I januar var blomsterstanden helt visnet ned og jeg ville prøve at så frøene. Der var allerede en lille bitte spire der tittede ud af den ene . De blev begge puttet i en potte med jord, så nu er det jo spændende om der kommer noget op. 


Nu er vi kommet til februar og der er ikke meget at se i potten med frøene, men den får lige en chance mere. Selve planten er begyndt at visne, måske trænger den til at hvile, så jeg lader den være lidt.

2 Replies to “Barberkost”

  1. Hej
    Fik du nogensinde dine barberkost frø til at spire?
    Jeg har nemlig fået nogle hvor der også var spirer på men foreløbig er de ikke kommet op.
    Det er en lille måned siden jeg såede dem.

    1. Hej Grethe. Nej, de blev desværre aldrig til noget. Jeg har stadig den oprindelige plante og den har lavet et lille sideskud i efteråret, så jeg er lidt spændt på om det så kommer til at blomstre og hvor længe der så går.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *