Ugens buket uge 30

Ugens buket, tænkte jeg skulle være lilla, for dem har jeg en del af i haven lige nu, men alligevel er der kommet lidt lyserød og orange og hvid med. Jeg kan faktisk bedst lide at bare blande det hele når jeg laver havebuketter.
De lilla indslag blev til kæmpeverbena, spydverbena, sommeridderspore og dusksalvie. Derudover lyserød storkenæb, lyserød og hvid floks, orange og gule morgenfruer og den helt mørke chokoladeblomst.
Chokoladeblomsten har overvintret i bedet i år. Jeg har før prøvet at ha den i krukke i garagen vinteren over, men det har aldrig lykkedes. I år har den altså klaret vinteren selv udenfor (det var nu også mildt i år).
Spydverbena, Verbena hastata, står også rigtig fint lige nu. Jeg er vild med den helt mørke spids hvor de lidt lysere lilla blomster kommer frem op ad knoppen i lang tid.
Den anden verbena, Verbena bonariensis, er også en god plante der står flot og blomstrer længe. Den er ikke altid helt hårdfør, men dukker alligevel op flere steder, hvor har sået sig selv og det er den meget velkommen til hos mig.

En god blanding.
Spydverbena.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *