Sidste forår gravede jeg en gren op fra en mindre ribsbusk jeg havde stående i køkkenhaven. Jeg plantede den i en krukke og fjernede blade op af “stammen”. Det var lidt spændende om den kunne overvintre og hvordan den i det hele taget ville klare sig.
“Træet” overlevede vinteren, som godt nok var i den milde skala, og står lige nu med fine bær.
Den er nu mest til pynt og for sjov og årets ribshøst vil jeg nok satse på skal komme fra busken i køkkenhaven.
Fra ribsbusken i køkkenhaven fik jeg høstet i går. En skål blev fyldt med 1300 g, og der er mindst lige så meget på busken endnu. Det må blive en anden dag.
Nu tog jeg bare 500 g fra til lidt gelé. Det blev til tre små glas. Resten kom i fryseren til saft eller kager.
Det er ikke så meget ribsgelé vi spiser, men til forloren hare hører det bare til og den hjemmelavede er bare så meget bedre end det man køber, synes jeg.
Mange flotte bær på busken Dryp, dryp Tre små glas med fin gelé.