Så blev der høstet ribs igår. Jeg har en enkelt busk der står i køkkenhaven. Den giver mange dejlige, store bær. Jeg er lidt sent på den med høst i år, så en del af bærrene var faldet af eller spist af fuglene, men jeg fik plukket en god skålfuld, der var godt 1,6 kg og der er stadig bær tilbage. Jeg lavede 6 glas ribsgelé af 1 kg bær til vinterens forloren hare og resten kom i fryseren til saft eller kager.
Jeg tog en stikling af busken for nogle år siden og stak i jorden. Den var nu blevet til en lille selvstændig busk med flere grene og der var begyndt at komme bær på (ja, så jeg har faktisk lidt mere end én busk!). I foråret fik jeg gravet en af grenene fri og plantede den i en potte, så nu er det et fint, lille opstammet ribs “træ”. Desværre nåede jeg ikke at ta billede af det, før bærrene var spist af solsorten, så det må blive næste år. Jeg er spændt på om det går at overvintre det i potten til vinter, det håber jeg.